• Vit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© SKOGLIG 2018

KONTAKT

YOGAMATTOR I NATURKORK

Giftfritt. Veganskt. Noll risk för faceplant.
Och självklart med en bit av naturen för din stund på mattan.

Sätt guldkant på din yogapraktik med någon av våra yogamattor i naturkork. 

Tilltalas du av det okonstlade och naturliga, eller av det förädlade? Kanske spelar det ingen roll, så länge känslan är rätt? Vi vågar påstå att vi har mattan för dig, oavsett vilket. 

 

Våra yogamattor har en ovandel av portugisisk naturkork och en underdel av återvunnet EVA-skum. Du kan välja mellan två olika varianter på överdelen, där den ena består av 3 mm sammanpressad naturkork och den andra av 1 mm naturkorktygUnderdelen av återvunnet EVA-skum gör att mattorna ger ordentligt med dämpning för dina knän och handleder, utan att för den delen göra mattan för mjuk för att användas även i balanspositioner. Det återvunna skummet gör också att våra mattor är mer än 200% lättare än andra korkmattor på marknaden, vilka ofta har en baksida av naturgummi. Våra mattor kan du därför bära med dig lika enkelt som konventionella PVC-mattor. Till skillnad från naturgummi är det återvunna skummet dessutom helt luktfritt. När du köper din matta kan du därför rulla ut den och börja yoga på en gång, utan att behöva vädra den först.  

Vad är det då som är så speciellt med naturkork? 

 

Förutom att det är ett hållbart och förnyelsebart naturmaterial, så har naturkorken egenskaper som andra ytskikt på yogamattor saknar. Naturkorken innehåller nämligen ämnet suberin, vilket är naturligt antimikrobiellt och vattenavvisande. Förekomsten av suberin är det som ger våra korkmattor en av deras främsta egenskaper: ett fantastiskt grepp. Även om det självklart är möjligt att du hamnar med näsan i backen ändå, så vågar vi lova att det inte är för att du glidit i nedåtgående hunden! Genom dess vattenavvisande egenskaper ser suberinet till att du har grepp, även om du svettas. Faktum är att greppet till och med blir bättre ju varmare du blir. De antimikrobiella egenskaperna hos suberinet gör också att våra korkyogamattor är lätta att rengöra och hålla fräscha. Det enda som behövs är en fuktig trasa och ett skonsamt rengöringsmedel.  

Kika in hos våra återförsäljare för att titta närmare på våra korkyogamattor!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now